Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

A o jaké zemi, že to píšete ?

0 0
možnosti
Foto

S tím jazykem máte pravdu. Čeština je fascinující.

Norský novinář Terje Englund kdysi napsal knihu "The Czechs in a Nutshell", což je jakýsi manuál české kultury pro cizince chystající se na delší pobyt v Česku. V kapitole věnované češtině Englund píše (str. 80):

"Let's start with the unambiguous verdict: Czech is the Rolls-Royce of the Slavonic languages, and a star player in the Indo-European linguistic league. Czech is so rich, precise and, unfortunately, also complicated that a foreigner trying to learn the language may be driven to suicide. Either because he or she never manages to learn it, or because of the utter depression that follows when the foreigner realizes how primitive his or her own mother tongue is."

1 0
možnosti
RE

To jste mně promluvil z duše. Tedy spíš ten Terje, neboť si to myslím podobně. O té knize jsem nevěděl. Dá se sehnat? Rád čtu věci srovnávající nás se Skandinávií, myslím ,že máme hodně podobného.

0 0
možnosti
RE

Chybně paní kolegyně. Putyky jsou drahý. Sedí tady na blogu a vzájemně se špičkují přes USA vs. Rusko:) Jinak samozřejmě karma!

0 0
možnosti
MR

M40i32l65a20n 29R85a31d81e82k

12. 4. 2014 23:35

co se projevu tyce, ty se pisou VSEM politiku, v USA je dokonce zverejnovano jmeno tech co to pisi. Nic noveho. A kdyby se neco v Cesku semlelo, doufate ze Cesi neco podniknou, slecno, ja si myslim ze hodne jich ano, na rozdil od zapadni Evropy, ta mi moc zklamala, a to nemam o ni velke iluze. Pokud znate, a nebo doufam ze poznate treba takove Svedsko, tam uz je "in" se stydet za to ze je nekdo bily Sved.

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
.

Seznam rubrik