Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Bez ironie - ANO . V podstatě by to bylo jenom potvrzení současného stavu, kdy pro zásadní ekonomické subjekty už je Euro tak jako tak hlavní transakční měnou. Česká koruna je měna srandovní, rozkolísaná podle toho, jak se vyspí dealer v City a nepoužitelná pro jiné než domácí operace. Zavedením eura zmizí transakční náklady na směnu a nutnost zajištění kurzového rizika.

Suverenita země a její síla není v tom, že vládne vlastní měnou. Argumenty o možnosti řízení kurzu si občané ( jistě velmi pozitivně naladěni) vyzkoušeli hned po listopadové akci ČNB.

0 0
možnosti
FF

Kristýno, já jsem jednoznačně PRO euro. R^

Tak jako jsem plakal dojetím a štěstím, když nad Pražským hradem zavlála vlajka EU, tak budu dojatý a šťastný až konečně přijmeme euro. A ideální by bylo přejít na euro až bude za cca 50 Kč, ať na tom všichni tratíme co nejvíc!

Pro našeho báječného pana guvernéra Singera by tento kurz neměl být vůbec žádný problém... ;-(

Hezký víkend. F.F.

0 0
možnosti
PK

Jednotná měna je naprostý nesmysl dokud nebudou plošně zavedeny stejné daně (A stejné - prakticky stejně vymáhané) tresty za jejich neplacení, nebudou zcela vyrovanné platy a ceny.

To ovšem může fungovat pokud všechny země budou stejně ekonomicky výkonné a to je problém už kvůli přírodním podmínkám. (V USA kalifornii taky občas musí před bankrotem dotovat federální vláda- jednotná měna v Detroitu a v Dallasu je také praktickáý nesmysl)

Evropa v první řadě neměla sjednocovat měnu dokud nebyly sjednoceny všecny daně, zákony platy a sociální dávky.

Pak by jednotná měna měla smysl... ale začínat od měny (Což je v podstatě jen politický symbol) je hovadina která jenom způsobuje problémy.

V první řadě je třeba harmonizovat ekonomiku- to jest kupříkladu omezit množství průmyslu v německu a přesunout ho do řecka a Španělska

(nemá smysl ve Španělsku a řecku stavět průmysl další pokud německo nevyklidí pole protože na světě pro víc výroby není poptávka)

0 0
možnosti
AT

Jedinou výhodu Eura vidím pro ty, kteří cestují- nemusí měnit peníze. Jinak- přijmeme Euro a budeme živit líné Řeky, atd. Je celkem jedno, jak se ta měna jmenuje, záleží jak dlouho dělám na chleba, atd....

1 2
možnosti
JN

živit řeky, ;-D řekové živí nás a známí tam jezdí si vydělávat

0 1
možnosti

Euro nebrat, za hlavní důvod považuji, že jde o politický nástroj sloužící ke "sjednocení Evropy," ovšem ekonomicky je koncipován špatně, protože ekonomicky natolik rozdílné oblasti představují špatnou měnovou zónu (jak je vidět dnes, kdy např. Německo má měnu podhodnocenou a Španělsko či Řecko nadhodnocenou). Dalším důvodem je, že s přijetím Eura je spjata nutnost podílet se na Eurovalu.

Ovšem jde o teoretickou otázku, k přijetí Eura jsme se bohužel již zavázali a o datu přijetí nerozhoduje naše vláda.

2 0
možnosti
PK

Jsem proti přijetí eura a zrušení koruny. Nejsem ovšem proti tomu, aby platby v eurech (nebo v dolarech, librách atd.) přijímal každý, kdo to uzná za vhodné.

Pokud přijmeme euro, s největší pravděpodobností nám nebude umožněno provést kupříkladu státní bankrot i v situaci, kdy by to bylo opravdu velmi vhodné (viz problémy Řecka).

1 0
možnosti
MS

NE. Euro nám bere svobodu a státní samostatnost, ničí ekonomiku, nemá nic pro občany ČR pozitivního. Je to SHIT.

3 3
možnosti
VS

Jak Vám bere Euro svobodu? V čem ? Samostatnost jsme prohráli dávno, tam není co brát.

0 0
možnosti
JH

J37a64n 17H31l76e94d17í49k

28. 3. 2014 22:21

Češi se v reálu rozhodují zda přijmou rubl nebo Euro, koruna určitě zmizí. Evropa by měla být silná a jednotná ==  jediná záruka svobody a jakž-takž úrovně. Rozdělit nás míní mongolský chán, kterému likvidace jednoty v jeho rozpínavosti velmi vyhovuje !! Češi se sami neubrání ani cigánským bojůvkám, kteří nemají ani tanky ani děla ani ponorky.

2 5
možnosti
LB

Tak heleďte, já se narodila jako Moravan - žiji v České republice, mluvím českým jazykem, moje maminka zažila druhou světovou válku a moje vnoučata tady budou ještě možná v 22. století a budu ráda, když budou svoji zem hájit, jako já. Jsem silná vlastenka. A nikdy bych mojí, dnes už nežijící mamince, nedokázala říct, že zrazuji to, oč ona sama bojovala - a to je suverenita Česka (když už nemůžeme být Československo) a vlastenectví. A už proto se nemíním smířit s tím, že se mnou chce někdo manipulovat, že ze mě chce někdo dělat multikultiglobalistu, že mám brát plat v eurech, když jsem dítě země Koruny české a že mám být vděčná nějaké podělané EU za to, že mám co jíst... Mě zajímá Evropa jen jako kontinent, na němž se vyskytuji a také specifika jednotlivých zemí kolem nás. Nechci být součástí globálu jen proto, že si to někdo vymyslel. Vy vážně chcete být područími mocnářů?;-( Ach jo.

4 2
možnosti
Foto

I46v34a16n 40M35a54r48e54k

28. 3. 2014 22:11

Nejde vůbec o €. ! za pár roků bude jedinou měnou na Euro-azijském kontinentě čínský VJüan V>>>to pro státy které nebudou mít ekonomické problémy jako  je má např.Řecko,Kypr a dalš, pokud je mít budou bude jim na přechodnou dobu "naordinován" mongolský ;-(Tügrik ;-( až do doby  "uzdravení" jejich ekonomik R^8-o

0 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
.

Seznam rubrik