Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Chtěli byste opět zestátnit restituovaný majetek církví, poněvadž považujete stát za lepšího hospodáře než církve. Který restituovaný majetek byste ještě chtěli zestátnit, ať již s použitím referenda nebo bez referenda?

5 1
možnosti
LS

Tak jestli tohle je nastupující generace ČSSD, potěš tě koště. To děvče má zjevně intelektuální kapacitu na úrovni přítele Jandáka.

4 1
možnosti
Foto

Vážená slečno, v této zemi bylo schváleno množství zákonů, které by byly výborným předmětem případného referenda. Zkuste kupříkladu Bohuslavu Sobotkovi navrhnout referendum o zrušení podpory OZE. Pro Vaši informaci - schvaloval jej i on a platby několika miliardářům po mnoho příštích let zatíží Vaši kapsu mnohem více než vrácení části majetku církvím. Myslím, že výsledek otázky referenda "Jste pro placení cca 1000 miliard korun za podporu několika lidí ekologickým nesmyslem ?" se dá dost dobře odhadnout.

Otázek případného referenda by se našlo mnoho, třeba nutnost existence komunistů ve společnosti.

5 1
možnosti
VS

A co říkáte na referendum ohledně vaší restituce Lidové domu? Myslím, že by většina taky byla proti. Vaše strana má velký smsl pro právní stát - dle svého pohledu. Možná že by jste si měla přečíst novou knihu Estébáci, tuneláři, miliardáři.... je tam dost i o ČSSD.;-O

8 1
možnosti
AS

A59d84a72m 18S60t24a59v90a

22. 11. 2013 23:28

Děvče, děvče, držím vám palce, i když jsme každý na jiné straně barikády. Neznáte  okolí Nového Hrádku?

0 0
možnosti
PP

Děvče užij si to. Za dvacet let se buď budeš trošku stydět anebo budeš stejně sebevědomá a bohužel hloupá. Ale to teď neřeš a žij.

10 2
možnosti
HM

mladá soudružka  chtěla mít pravomoci ,ale má smůlu hejtmankou se nestala ;-D

4 1
možnosti
JF(

Škoda, že císař Josef II. zemřel tak brzy, nebýt toho, nebylo by zde co řešit. Byl to zřejmě poslední schopný Habsburk, pak už to šlo s tímto rodem dost s kopce. Napřed neudrželi Uhry, rakousko-uherské vyrovnání bez vyřešení „české otázky", viz kauza Masaryk, to byl hřebíček do rakve mocnářství, ale to už je další téma.

Jen dodám takový malý detail, rozhodující majetky nabyla církev vždy v roli „státostrany", ať již před reformací, nejtypičtěji Karel IV a jeho velká příchylnost k církvi, nákupy ostatků, protěžování a jeho velmi štědrá finanční podpora církve ze státního, tedy z majetku Koruny. Ovšem tehdy to byl druhý „oud" tehdejšího vládnutí, z dnešního pohledu:„Cílená zakázka velmi spřátelené organizaci bez jakéhokoliv výběrového řízení".

Pak po Bílé hoře, kdy ti šťastnější z nekatolíků stačili emigrovat, ti co nestačili, byli různými způsoby eleminováni a k jejich majetkům se mimo církve dostala i šlechta sloužící císaři. A že by toto církev někdy řešila, případně i masové upalování čarodějnic, perzekuci řady generací skrytých nekatolíků, desátky a jiné prebendy a práva získávané povinně z titulu státostrany, dnešní zákony a schopný právník, to by mohlo být docela zajímavé. Třeba se to ujme.

A otázka nás ateistů, my jsme vlastně po tisíciletí nesměli vůbec existovat, diskriminace jako hrom, a to se týká i postojů i většiny dalších náboženství. Možná je to tím, že na rozdíl od čepýřivšících se pseudomenšin, pořádajících pochody s hrátkami v tangách, podobné ambice nemáme.

Jak se tak na to pragmaticky dívám, nejsme náhodou nejpronásledovanější většinou v tomto státě? K žádným jednáním o vyrovnání s cirkvemi jsme nebyli připuštěni, o tom si špitá ta věřící menšina různých církví mezi sebou. Ale vážení, nás je většina a to hlavní platíme my, nikoliv ti různí věřící! Když už máme tu Listinu lidských práv, také by měla obsahovat ochranu ateistů před různými církevními spolky, které si usurpují práva, která by nikdy neměly mít. Tak se nad tím zamyslete, prosím!

0 6
možnosti
Foto

O70t78t24o 24Č37e41r23n15ý

22. 11. 2013 23:04

Jste adept na upálení. Už z toho důvodu, že tu historii docela znásilňujete.

4 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
.

Seznam rubrik